Átépítik a Szabadság téri csomópontot

Fejér Andol alpolgármester bejelentette, hogy hamarosan megkezdődik a Szabadság téri csomópont átépítése, melynek keretében kiszélesítik a sávokat, ezáltal a gépjárművek biztonságosabban közlekedhetnek majd.

Az érintett szakaszon jelenleg szűk forgalmi sávok vannak, a középszigetek átépítésével növelik majd meg a szélességet. A csomópontot taglaló középszigetek átépítésével növekszik majd az átbocsájtó képesség is. A fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabb és komfortosabb lesz a közlekedés. A munkálatok február 28-án kezdődnek, a tervek szerint március 10-én befejezik. 

 

Átépítik a Szabadság téri csomópontot

Átépítik a Szabadság téri csomópontot

 

Érintett szakaszok:

- Kossuth L. u. irányából a városi Tisza-hídra (Damjanich utcai kihajtótól a híd irányába) haladó forgalmi sávok melletti jobb oldali nagy íves sziget átépítése, mellyel a besoroló sávok szélessége és felállási hossza megnő.

- Tisza-híd irányából a Zagyva-híd irányába (a városba bejövő forgalmi irányba) haladó forgalmi sáv melletti középsziget átépítésével, a Pólya T. út irányába vezető sáv kiszélesedik így ezen sáv, valamint a Zagyva-híd irányba vezető forgalmi sáv akadálymentesebb forgalmat biztosít.

 

forrás: szolnok.hu