Átadták a Járási Hivatal új székházát Szolnokon

Több mint 1,4 milliárd forintból alakították ki az évek óta üresen álló Ady Endre úti épületben a Szolnoki Járási Hivatal új székházát.

A korábban a főiskolának helyet adó épületben csaknem 400 millió forint uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztés történt, és több mint 1 milliárd forint hazai forrásból egyéb átalakításokat valósítottak meg. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a kormányhivatali rendszerben mintegy 1280 épület található, 2013 óta ötszáz épület felújítását kezdték meg uniós és hazai forrásból; ebből még kilencvenet nem adtak át.

 

Felavatták a Szolnoki Járási Hivatal új székházát

Több mint 1,4 milliárd forintból alakították ki a Szolnoki Járási Hivatal új székházátKállai Mária kormánymegbízott elmondta: az épületbe költözött a Szolnoki Járási Hivatal több osztálya 183 munkatárssal, és kialakították a megye tizennegyedik, legnagyobb kormányablakát. Szalay Ferenc polgármester elmondta: nemcsak az épület, hanem a környezete is megújult. Mintegy 1100 négyzetméteren zöldfelületet alakítottak ki, a napokban adták át a közelben lévő, felújított Móra Ferenc úti rendelőt, korábban a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola is korszerűsödött.

 

MTI/T.D.