Anhui tartomány delegációja járt Szolnokon

A delegáció tagjaként Li Rongjie, a BBCA China Group elnöke bejelentette, hogy még idén megkezdődhet a citromsavgyár építése. A 70 millió fős tartomány Közép-Kína meghatározó területe, első titkárának, Li Jinbinnek a vezetésével érkezett a küldöttség a megyeszékhelyre.

A látogatás során Anhui tartomány testvérváros megállapodást írt alá Jász-Nagykun-Szolnok megyével, az együttműködés több területre kiterjed, amelyek közül kiemelkedik a turizmus és a mezőgazdasági gépggyártás. Szalay Ferenc polgármester hangsúlyozta, hogy a város a kezdetek óta élen jár a kínai-magyar kapcsolatok erősítésében, szavai szerint a citromsavgyárt építése Európában is példa a kínai fejlesztések tekintetében.

 

Anhui tartomány delegációja járt Szolnokon - testvérmegyei megállapodás született

Anhui tartomány delegációja járt Szolnokon - testvérmegyei megállapodás született

 

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Kína legnyugatibb kapuja Magyarország. Csutora Zsolt államtitkár szólt arról, hogy a szolnoki citromsavgyár beruházását az állam folyamatosan figyeli, s minden segítséget megad annak elindításához. Elmondása szerint hazánkba érkezik a legtöbb kínai befektető Közép-Kelet Európában, az ázsiai országba irányuló exportunk pedig tavaly rekordot döntött. Li Rongjie kifejtette, hogy a szolnoki beruházás finanszírozási tárgyalásai a végéhez közelednek, így az év második felében megkezdődhet az építkezés.

 

/T.D.