A szolnoki nyugdíjas szövetkezet egyre több megállapodást köt

A Bizalom Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet és a Coop Szolnok Zrt. partnerségi megállapodást kötött, melynek célja, hogy ösztönözzék a dolgozni vágyó nyugdíjasok munkába állását.

Bodnár János, a nyugdíjasszövetkezet igazgatóságának tagja sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány lehetőséget teremtett arra, hogy a nyugdíjasok egy közérdekű szövetkezet tagjaként, kedvező feltételekkel vállalhassanak munkát. Az lehet a szövetkezet tagja, akit a száz forint vagyoni hozzájárulás megfizetése mellett a szövetkezeten keresztül  kiközvetítenek egy munkáltatóhoz. A nyugdíjas a szövetkezettel köt szerződést, és addig lehet tag, amíg a szövetkezeten keresztül munkát végez. A szövetkezeten keresztül megbízással, nem munkaviszony keretében dolgoznak, így többlet nettó jövedelemre tehetnek szert.  

 

A szolnoki nyugdíjas szövetkezet egyre több megállapodást köt

A szolnoki Bizalom Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetnek jelenleg öt céggel van szerződe és hattal zajlanak előrehaladott tárgyalások

 

A megyében elsőként alakult meg a szolnoki szövetkezet augusztusban 23 ember részvételével, jelenleg öt céggel van szerződésük és hattal zajlanak előrehaladott tárgyalások, 150 tag pedig már a szövetkezeten keresztül vállal munkát. Szalay Ferenc polgármester bejelentette, hogy az önkormányzat is kapcsolódik közfoglalkoztatóként  a nyugdíjasszövetkezeti rendszerhez. Szólt arról, hogy harmonikus és folyamatos az együttműködés a Coop Szolnok Zrt. és a város között.

 

MTI/T.D.