Hat fős konzorcium működteti tovább a Jogpontokat

Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 26 településen 31 Jogpont irodát működtet az Ipartestületek Országos Szövetsége, amely újabb 36 hónapig működhet tovább.

Sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE-->

A Gazdasi és Innovációs Operatív Program keretében írt ki a kormány pályázatot, amelyet egy hat fős konzorcium nyert meg. Tagjai a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, az Ipartestületek Országos Szövetsége, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés. A tagok egy-egy régióért felelnek az országban, az IPOSZ az észak-alföldi irodákat működteti.

 

Németh László beszéde a sajtótékoztatón

 

Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szolgáltatást egy hét fős operatív program irányítja, országosan 40 ipartestület segíti a munkát és biztosítja a helyszínt. Az ingyenes jogi tanácsadást főként a kkv szektor számára van, sikerességét bizonyítja, hogy míg júniusban 199-en, augusztusban már 600-an vették igénybe a szolgáltatást. Németh László, az IPOSZ elnöke kiemelte, hogy Európában is példamutató szolgáltatásról van szó, amely ingyenes mivoltának köszönhetően segíti a kkv szektort, ezáltal fokozódik a munkavilágában a jogbiztonság. 

 

Az IPOSZ elnöke a szolgáltatás foglalta össze

 

A sajtójékoztatón beszédet mondott a konzorcium további öt tagja is, amiket megtekinthet ITT.

 

/T.D.