Szolnok

A Fidesz szolnoki választókerületének jelöltje Bene Ildikó kórházi főigazgató

A Fidesz szolnoki választókerületének jelöltje Bene Ildikó kórházi főigazgató

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 1-es számú, szolnoki központú egyéni választókerületben a Fidesz Bene Ildikót indítja az idei országgyűlési választáson.


Szalay Ferenc, a párt szolnoki elnöke, a település polgármeste mutatta be a parlamenti képviselő jelöltet. Emlékeztetett továbbá arra, hogy a jövő évi szavazásra Szolnok megyében a korábbi nyolcról négyre csökkent az egyéni választókerületek száma és ezzel együtt a megválasztható képviselők száma is.   A megyei 1-es számú, szolnoki központú kerület a korábbi kettő összevonásával jött létre, és 14 települést foglal magába.  


Bene Ildikó belgyógyász szakorvos, a szolnoki Hetényi kórház főigazgatójának önéletrajza:

bene ildukó


Nevem Jánosiné Dr. Bene Ildikó, 1962. augusztus 21-én születtem, Szolnokon.
Férjem Jánosi Mihály, villamosmérnök. 1986-ban kötöttünk házasságot.
Két gyermekünk van. Csaba 1988-ban született, jelenleg a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán tanul. Zsolt 1991-ben született és a Debreceni Egyetem Jogi Karának elsőéves hallgatója.

Középiskolai tanulmányaimat 1980-ban fejeztem be és még ebben az évben felvételt nyertem a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára.
Diplomámat 1986-ban szereztem meg, majd a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kezdtem el dolgozni, belgyógyászati osztályon.
1992-ben belgyógyászatból sikeres szakvizsgát tettem.
1997-ben a Rendelőintézet Belgyógyászati Szakrendelésén folytattam szakorvosi tevékenységemet, majd 2001-ben hypertonológus minősítést szereztem.
2001. decemberében kineveztek a Belgyógyászati szakrendelés csoportvezető főorvosának.
2007. február 15-én kineveztek a Rendelőintézet vezető főorvosának.
2008. november 01-től a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet orvos-igazgatója vagyok.
2008 óta a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Szakmenedzser szakán posztgraduális képzésben veszek részt, a diploma megszerzésének várható ideje 2010.

2006-ig aktív szerepet vállaltam a Magyar Orvosi Kamara Szolnok Városi Szervezetében, évekig a titkári funkciót töltöttem be.

A Fidesz MPP tagja 2000 óta vagyok. Segítőként azonban már korábban is részt vettem az aktuális munkákban.
Az igazán aktív közéleti tevékenységet 2006-ban kezdtem el, amikor elindultam az Önkormányzati Választásokon a 11. számú egyéni választókerületben. A választások után Szolnok Megyei Jogú Város Szociális- Egészségügyi és Sport Bizottságának elnöke lettem.

Orvosi tevékenységemért az Intézetünkben Hetényi Emlékéremmel, a város és a megye területén végzett gyógyító-megelőző tevékenységemet 2009-ben Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségügyi Díjjal ismerték el.


-csa-