Szolnok Vezető hírek

Több száz milliós beruházások, fejlesztések Szolnokon

Több száz milliós beruházások, fejlesztések Szolnokon
A Szolnokon futó beruházásokról, és a tervezett fejlesztésekről Szalay Ferenc polgármester és Csatári István, a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót a városházán.

 


A kormány közelmúltbeli döntése a Szolnoki Repülőmúzeum nevére „borítékolt” 2,1 Mrd Forint értékű támogatási javaslat, amelyet a projekt teljes műszaki előkészítése után, előreláthatólag 2013 januárjában rögzítenek támogatási szerződésben.

Szalay Ferenc polgármester


Továbbra is a 2007-ben több szakterület közös tervezési munkájaként megszületett, városfejlesztési stratégiai dokumentum, az Integrált Városfejlesztési Stratégia a városi fejlesztési projektek alapdokumentuma. Az ebben meghatározott területek közül a belvárosi akcióterület fejlesztése a Tiszavirág-híd megépülésével, a Verseghy Gimnázium felújításával és a Tiszaligeti sportlétesítmények bővítésével, ez év elején sikeresen lezárult.

Szandaszőlősön a művelődési ház felújításával befejeződika funkcióbővítő városrehabilitáció.Ez év októberében fejeződik be az Szolnok Városi Állatotthon új telephelyre költöztetése.Az Alcsi-városrész régi problémája a szennyvízelvezető rendszer hiánya. A probléma megoldásának első lépésére, a gerincvezeték kiépítésére a Tiszapüspöki-Szolnok szennyvízberuházás elindítása ad hamarosan lehetőséget.  A Szolnok Városi Óvodák teljes nevelőtestületét érinti majd az a 100 milliós fejlesztés, amely korszerű eszközök megvásárlását is tartalmazza majd.

Forrás: szolnok.hu