Divat

Négy friss fürdőszoba bútor trend

Négy friss fürdőszoba bútor trend

Nagyon fontos a fürdőszoba a számunkra - nemcsak itt tisztálkodunk, de itt is töltődünk fel, sokszor itt pihenhetünk kicsit egyedül. Sokat segít ebben egy funkcionális, de egyben esztétikus, igényes berendezés.

A fürdőszobák kialakítása terén is megújul időről időre a divat, és a tervezők újabb megoldásokat mutatnak be. Lássuk, mit ajánlanak idén, amivel izgalmassá tehetjük ezt a helyiséget.

 

Szigetek a fürdőszoba közepén

 

Amerikából érkezett az a trend, mi szerint - akárcsak a konyhában - a helyiség közepén helyeznek el egy bútort; ezt nevezik fürdőszobaszigetnek. Mindez persze igen sok négyzetmétert és nagyvonalú tér kihasználást feltételez. Alapvetően a mosdó és a hozzá tartozó fürdőszobaszekrény helyezhető el középütt - plafonig érő tükörrel, és hozzá kapcsolódó megvilágítással -, de állhat önmagában akár a kád is.

 

Spa hatású megoldások

 

Luxus spa érzetünk lesz, ha eltérünk a nem hagyományos fürdőszoba berendezéstől, és például feketébe borítjuk a helyiséget.

 

A nagyon sötét burkolat elég erős hatású, maradhatunk annál is, hogy csak a bútorokból választunk feketét. Igényes, különleges és kicsit férfias lesz így a hatás.

 

A wellness fürdők világát idézi minden, ami kő, vagy természetes színű, natúr felület. Már egy ideje trendi a beton használata, ez nem változik ebben a szezonban sem. A kő mosdókagylók természetes és egyedi hatásúak, és ma már teljesen elérhető áron kaphatóak. 

 

2019-ben nagyon divatosak az olyan rusztikus burkolatok a beltérben, mint a terméskő. Mivel egy másik trend a textúrák, stílusok bátor vegyítése, ezt az anyagot egy hagyományos bútorzattal vagy csempével is ‘keverhetjük’.

 

Letisztult bútorzat és sok réz

 

Persze nem kell feketére festenünk ezt a helyiséget, a tisztaságot sugalló fehér a fürdőben örök divat marad. Mivel most nagyon trendi a vörösréz szaniter, ez a fa, fa hatású, illetve fehér fürdőszoba bútorral remekül párosítható.

 

Nagyon népszerű a szoba szerű hatás, és ha szobává varázsoljuk - persze kellően nagy téren - ezt a helységet, például egy-két székkel, növényekkel, akkor a fehér bútorszettek használata adja magát.

 

Minimalista vonalvezetés és kis alapterület

 

Minimalista trend a fürdőszobában

 

Ez utóbbi ugyan nem divat, de az említett minimalista elemek, amelyek most menők, remekül beválnak a kis fürdőszobákban is.

 

A túldíszített, hivalkodó bútorokat illetve szanitereket ízléses, letisztult darabok váltották fel, emellett sok a természetes anyag és erősek a színek 2019-ben. Mit tegyünk, ha nagyon kicsi a fürdőnk? Például egy elegáns fekete-fehér fürdőszoba remekül mutat ‘miniben’ is, és okos berendezéssel nem tűnik fel a pár hiányzó négyzetméter.

 

Jellemzője még a szezonnak, hogy egyre nagyobb hangsúly van ezen a helységen, így a kínálat is mind nagyobb - egyre könnyebben találjuk meg a hozzánk és otthonunkhoz illő berendezést.