Szolnok

Uniós támogatásból újult egy szolnoki bölcsőde

Uniós támogatásból újult egy szolnoki bölcsőde

A Széchenyi 2020 Program keretében, 210 millió forint európai uniós támogatás segítségével újult meg a Simon Ferenc úti bölcsőde Szolnokon.

Tompa Zsuzsanna, kommunikációs projektmenedzser tájékoztatása szerint a beruházásnak köszönhetően 28 hellyel bővült a korábban 56 személyes intézmény. Az önkormányzat a támogatáson felül  csaknem bruttó 3,8 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, így felújítás és bővítés valósulhatott meg a bölcsődében, továbbá új eszközöket beszereztek: udvari eszközök, játékok, meséskönyvek, hangszerek, mozgásfejlesztő eszközök vásárlása, és sószoba kialakítása is a projekt része volt.

 

Európai uniós támogatás segítségével újult meg a Simon Ferenc úti bölcsőde Szolnokon

A beruházásnak köszönhetően 28 hellyel bővült a korábban 56 személyes intézmény

 

A felújították a bölcsőde már meglévő, 4 csoportszobával működő épületét, valamint kialakítottak két új, 14-14 személyes csoportszobát. Emellett megújult a főzőkonyha és új parkolókat is létesítettek. A bölcsőde a Szolnok kertvárosi városrészéhez tartozó Szandaszőlősön működik, ahol jelentős beruházások zajlottak az elmúlt években. 2,5 milliárd forintból épült ki a városrész központja, megszépült az általános iskola, a művelődési ház, valamint számos út új burkolatot kapott.

MTI/T.D.