Szolnok

Új tornaterem Besenyszögön

Új tornaterem Besenyszögön

A besenyszögi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola új tornaterme a magyar kormány 400 millió forintos támogatásával valósult meg.

Az ünnepélyes átadáson Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár reményét fejezte ki, hogy számos testet és lelket is építő csapat- és közösségépítő program valósulhat majd meg a tornateremben. A több mint 1400 négyzetméteres létesítmény rendkívül gyorsan, mintegy fél év alatt valósult meg. A tornateremben 900 négyzetméteres a küzdőtér, emellett öltözők, szertárak és ezekhez kapcsolódó helyiségek is épültek. 

 

Tornatermet adtak át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön

Az új tornaterem a magyar kormány 400 millió forintos támogatásával valósult meg

 

A beruházás kivitelezője a szolnoki Qualitat Kft. volt. Balogh Zoltán, Besenyszög független polgármestere elmondta: a korábbi tornaterem már életveszélyes  volt, 2016 nyarán a beázások miatt leszakadt az akkor már használaton kívüli létesítmény álmennyezete. Mivel a szakvélemény felújíthatatlan hibát állapított meg, az önkormányzat saját költéségén az épület lebontása mellett döntött. A polgármester az új tornatermet Besenyszög legnagyobb közösségi színterének nevezte, hiszen a sportrendezvények mellett egyéb kulturális rendezvényeknek is otthont adhat.

 

MTI/T.D.