Szolnok

Modern városok program: korszerűsítik Szolnok úthálózatát

Modern városok program: korszerűsítik Szolnok úthálózatát

Négymilliárd forint közműfejlesztési támogatásban részesült Szolnok a Modern városok program keretében, amelyből a város 45 helyszínén épülnek utak és járdák. Ezzel az elmúlt évtizedek legnagyobb útépítési programja valósul meg a megyeszékhelyen - jelentette be a város polgármestere 2015. december 17-i sajtótájékoztatóján.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta: a kormány külön támogatást biztosít a város 226 kilométer útjának és  legalább kétszer ilyen hosszú járdáinak karbantartására. A Kiss János utcában, a Szántó körúton, a Szapáry utcában, az Ady Endre úton, a Kocsoros úton és a Tiszaligetben történnek fejlesztések, az alcsiszigeti részen a csatornázás már elkezdődött, most járda és kerékpárút épül.

 

 
Fejér Andor alpolgármester elmondta: az ipari parkot bekötik a kerékpárút-hálózatba, a látási viszonyokat is javítják  a városban - elsősorban a gyalogátkelőhelyeknél. Még ebben a hónapban a Kertváros előtti gyalogátkelő kap prizmás megvilágítást - közölte. Korszerűsítik a parkolókat is, megújul a vízügyi székház parkolója, a részben már elkészült Baross úti parkoló rekonstrukcióját jövő év elején folytatják, a Kassai út és Kolozsvári út közötti szakaszon is épülnek parkolók - fűzte hozzá.


MTI / MCOnet