Szolnok

Kezdődik a 17. Gulyásfesztivál Szolnokon

Kezdődik a 17. Gulyásfesztivál Szolnokon

A 17. Gulyásfesztivál vidékfejlesztési fővédnöke Dr. Fazekas Sándor – földművelésügyi miniszter, Földművelésügyi Minisztérium .

Hétvégén  ismét gulyásillattal és programokkal telik meg a Tiszaliget, ahol több száz bográcsban több ezer liter gulyás fő majd a 17. Gulyásfesztiválon. A tavalyi után ismét lesz jótékonysági gulyásfőzés a megyeszékhelyek és a határon túli magyarlakta területek csapatainak részételével, de Szolnok több testvérvárosának delegációja is fakanalat ragad – mondta  Szalay Ferenc polgármester. Az elmúlt években több mint ötszáz bográcsban rotyogott a gulyás, profik, amatőrök, családok, baráti társaságok, diákok, híres szakácsok álltak a bogrács mögé, s mutatták meg gulyásfőző tudományukat.    

 

 17. Gulyásfesztivál Szolnokon

 

Kezdődik a 17. Gulyásfesztivál Szolnokon

 
Mint minden évben, a Szolnoki Gulyásfesztivál első napját motoros felvonulás fogja nyitni. A menet szeptember 10-én, 17órakor indul a sportcsarnok elől, a fesztivál hírét a V2 Bikers Szolnoki Motorosok Baráti Köre viszi át a városon.Szeptember 11-én, pénteken Jótékonysági főzőverseny lesz a fesztivál második programja, aminek védnöke Dr. Bene Ildikó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselő.  Szeptember 12-én, szombaton rajtolnak a főzőcsapatok, hogy összemérhessék főzőtudományunkat. Szeptember 13-án családi nappal várnak mindenkit, a színpadi programok közül mindenki megtalálja a kedvére valót. A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a tagjai termékeiből készült bemutatóudvarral várja a látogatókat.

 

-kt-

Forrás:szolnok.hu