Szolnok

Gyümölcsleves - Fitness gabonapehely

Gyümölcsleves - Fitness gabonapehely

Gyümölcsleves kicsit másképp, és más szuper, gyümölcsös nyári frissítők. Olyan nyári frissítőket mutatunk, amik hűsítő desszertként is remekül megállják a helyüket.

Gyümölcsleves

 

A klasszikus hideg gyümölcsleves a magyar konyha egyik kedvelt nyári levese, míg sok külföldi csodálkozva nézi, hogy lehet egy édes étellel kezdeni a menüsort. Ők inkább desszertnek fogyasztják. És tulajdonképp kicsit igazuk is van. Sőt, ha jobban belegondolsz, akár uzsonnára is eheted egy könnyű kisétkezés gyanánt. A hagyományos recept szerint a leggyakoribb formája a meggyleves, de az eper, málna, szeder, őszibarack, sárgabarack és a ribizli is nagyon jó választás, ami az alapanyagokat illeti. Külön jó hír, hogy fagyasztott gyümölcsből is készítheted, ha kedvenc gyümölcsödnek épp nincs szezonja. Ha pedig nyitott vagy az újdonságokra, feltétként szórd meg egy kevés gabonapehellyel!

 

Hűsítő limonádé nyári gyümölcsökből

 

A hagyományos citromos limonádét nyáron nyugodtan cseréld le más gyümölcsökből készült hűsítő italokra. Nagy kedvenc a görögdinnyés limonádé, melybe a víz mellé keverj pürésített görögdinnyét. Rengeteg különleges limonádé recept található a neten, melyek közül kétségkívül az egyik leghidratálóbb, legfrissítőbb az uborkás limonádé.

Ehhez a citromos limonádéba öntsd reszelt uborka kicsavart levét, emellett tehetsz bele uborka szeleteket is.

Bár nyáron jólesnek a fanyarabb ízek, ha mégis édesítenéd a limonádét, cukor helyett önts bele kevés bodzaszörpöt, málnaszörpöt vagy gyümölcs szirupot.

 

Jégkrém házilag

 

Nem is gondolnád, milyen egyszerűen elkészíthető a jégkrém házilag. Keverd ki hozzá kedvenc limonádédat, vagy gyümölcsös italodat, öntsd jégkrém készítő formákba, és tedd a mélyhűtőbe.

Tejes alapú jégkrém készítéséhez natúr joghurtot ízesíts kedvedre, vagy csinálj egy finom tejes turmixot, és fagyaszd le azt, szintén a már említett formákban.

 

Sorbet készítés otthon

 

Ne tévesszen meg különleges neve, az elkészítése roppant egyszerű! Nem kell hozzá más, csak gyümölcs, víz és édesítő. A cukrot vagy egyéb édesítőt oldd fel vízben, add hozzá a gyümölcsöt (nagyobb gyümölcs esetén darabold fel előtte), és turmixszold össze. Tedd műanyag edénybe, és mélyhűtőben hűtsd, amíg megszilárdul.

 

Ennél még egyszerűbb, ha mélyhűtött gyümölcsöt leturmixolsz, ízlés szerint édesíted, esetleg simábbá, krémesebbé teszed egy kevés hideg vízzel vagy tejjel. Azonnal fogyaszd.