Szolnok

Európai Uniós forrás a szolnoki ivóvízbázisnak

Európai Uniós forrás a szolnoki ivóvízbázisnak

Szolnok tartalék ivóvízbázisának megóvása érdekében Európai Uniós források felhasználásával történt meg a Kilián György úti laktanya kármentesítése.

Több mint 1 milliárd forintos támogatást kapott Szolnok a Környezet és Energia Operatív Program forrásaiból, mely 100 százalékban finanszírozta a Kilián György úti laktanya központi üzemanyagtelepének kármentesítését. A munkálatokat még 2008-ban kezdték meg a szakemberek, a laktanya üzemanyagtelepének talaja ugyanis szénhidrogénnel volt szennyezett, ami erősen veszélyeztette Szolnok tartalék ivóvíz bázisát.

 Európai Uniós támogatással finanszírozták a munkálatokat
Három év alatt kármentesítették a szennyezet talajt a szegedi laktanyában

 

A kapott támogatásoknak köszönhetően 2012-ben a megkezdődött a laktanya talaj- és talajvíz megtisztítási folyamata. Az eredményes munkának köszönhetően 2014 októberére sikerült kármentesítési határérték alá csökkenteni a laktanya szennyezettségét. A munkálatok folyamán a szakemberek 10 ezer köbméternyi szennyezett talajvizet tisztítottak meg. A 3 éves kemény munkának köszönhetően hosszú távra biztosították a Alcsi-Holt-Tisza vízkészletének védelmét.

 

-BT-