Szolnok

A szolnoki közgyűlés döntései

A szolnoki közgyűlés döntései

A szolnoki közgyűlés októberi ülésén többek között döntött a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. támogatásáról, a fiatalok lakásvásárlási támogatásáról, valamint a Szapáry úti Óvoda bővítéséről.

A város idén 315 millió működési és további 12 millió forint fejlesztési támogatást nyújt a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. részére, valamint a kötelező minimálbér és a garantált bérminimum fedezésére 7,6 millió forintos támogatást kap a szervezet. A Szigligeti Színház szintén ebből az okból 13 millió forintot kap, továbbá 10 millió forintból új autót vásárolhat az intézmény. Szolnok önkormányzata 1996 óta támogatja a fiatalok lakásvásárlását, ám 2010-ben felfüggesztették. A projekt 2018. márciusától újra elérhetővé válik, a közgyűlés elfogadta az első lakáshoz jutó helyi fiatalaok támogatásáról szóló rendelet-tervezetet.

 

A Simon Ferenc úti bölcsőde után, további két intézmény újul meg Szolnokon mintegy 85 millió forintból - forrás: szolnok.hu

A Simon Ferenc úti bölcsőde után, további két intézmény újul meg Szolnokon mintegy 85 millió forintból

 

A Szapáry úti Óvoda 520 millió forintból újul meg, a fejlesztés keretében tornaszoba is létesül, amelyet akadálymentesítenek. A felújítást a Magyar Államkincstár is támogatja. Döntés született arról, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be "Zöldulő belváros" címmel, keretében a belvárosban a Hősök tere és környéke újulhat meg. További döntés értelmében az Aranyi Sándor úti és a Móra úti bölcsődét is fejlesztik mintegy 85 millió forintból.

 

/T.D.