Szolnok

A karcagi vállalkozóknak is egyre több pályázati lehetősége lesz

A karcagi vállalkozóknak is egyre több pályázati lehetősége lesz

2015. március 31-én Karcagon szervezett újabb tapasztalatcserét a helyi KKV-nak a Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című Európai Uniós finanszírozású projektje keretében.

->Sajtóközlemény letöltése

 

A VOSZ projektjének fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című pályázat egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában: jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak. A vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági események kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.

 

Máté Brigitta pályázati tanácsadó, VOSZ, vállalkozók srukturát tapasztalatcseréje, Karcag 

 

Máté Brigitta pályázati tanácsadó előadást tartott a VOSZ vállalkozók srukturát tapasztalatcseréjén Karcagon

 


Lits József, a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnöke köszöntötte a Karcagon összegyűlt vállalkozókat, akik előadásokat hallgathattak meg többek között a finanszírozási lehetőségekről, az EKÁER gyakorlati tapasztalatairól, az adóváltozásokról, valamint a Széchenyi 2020 pályázatairól. Máté Brigitta pályázati tanácsadó szerint egyre több lehetőség vár a vállalkozókra: "Most indulnak a 2014-2020 közötti pályázati források kiírásai. A források 60 százalékát vállalkozásfejlesztésre szeretné fordítani a kormány, ebből kifolyólag rengeteg olyan pályázat lesz, amely a kis- és középvállalkozások számára kedvező".