Szolnok

A Hetényi Géza Kórház új épülettel gazdagodott

A Hetényi Géza Kórház új épülettel gazdagodott

Az új épületben kapott helyet az intézeti gyógyszertár és a patológiai osztály, ahol a munkafolyamatok egységes követését biztosító vonalkód-, és speciális patológiai modult tartalmazó laborinformatikai rendszer már a XXI. század elvárásainak megfelelő.


Az új épületet Dr. Lengyel Györgyi az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára, Dr. Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója, Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, Dr. Tölgyes Anna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott főigazgatója, Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés alelnöke és Dr. Bozó Andrea a Szolnoki Járási Hivatal vezetője adta át. Az átadási ünnepségén dr. Tölgyes Anna megbízott főigazgató elmondta, hogy a lezárult uniós ciklusban mintegy 11 milliárd forintos fejlesztés valósult meg az intézetben, ennek egyik mérföldköve a 2015. szeptember 25-én átadott beruházás.


kórház, patológia


A modern patológiai osztály megfelel a kor követelményeinek 


Dr. Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár hangsúlyozta: hiába volna minden építkezés, ha az ott dolgozók nem végeznék a legjobb tudásuk szerint a dolgukat. Kétszáznál több orvos, ezerkétszáz nővér és betegápoló munkahelye és hivatásának gyakorlóterepe a Hetényi Géza Megyei Kórház, az intézmény négyszáznegyvenezer ember egészsége, gyógyítása fölött őrködik. A mintegy 2,3 milliárd forintos pályázatnak köszönhetően egy új, 2230 négyzetméteres épület épült fel, valamint gép-műszereket, bútorokat és informatikai eszközöket szereztek be.


Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal/MCOnet