Szolnok

126 kilométer út újul meg a megyében

126 kilométer út újul meg a megyében

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint 10,5 milliárd forint részben európai uniós forrásból mintegy 126 kilométer útszakasz újul meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 46 kilométer út újul meg mintegy 2,5 milliárd forintból 10 munkaterületen, több mint 8 milliárd forint hazai forrásból csaknem 80 kilométer út rekonstrukciójára kerül sor 20 munkaterületen. A munkálatok még idén befejeződnek, legkésőbb jövő év elején.

 

Több mint 10,5 milliárd forintból mintegy 126 kilométer útszakasz újul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Több mint 10,5 milliárd forintból mintegy 126 kilométer útszakasz újul meg

 

A TOP-os útfelújítások közül hat munkaterületen már elindultak és különböző fázisban tartanak az útfelújítások: a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton, a Karcagi bekötő úton Kisújszállás felé két szakaszban, továbbá a Kisújszállás-Mezőtúr, Öcsöd-Martfű, valamint a Kuncsorba-Túrkeve összekötő utakon. Hazai forrásból öt munkaterületet adtak már át: a 32-es út Hatvan-Szolnok másodrendű főút Szolnoktól Abony felé eső településen kívüli szakaszt, a 46-os számú út két szakaszát Törökszentmiklós belterületén, a Törökszentmiklós-Endrőd-Mezőberény másodrendű főút Mezőtúr belterületén lévő szakaszát, és folyamatban vannak a munkálatok a 3225-ös úton Besenyszögön is.

 

MTI/T.D.