Szolnok

'Mezőtúr akkor lehet sikeres, ha a vállalkozói is sikeresek'

'Mezőtúr akkor lehet sikeres, ha a vállalkozói is sikeresek'

Mezőtúron rendezett tapasztalatcserével egybekötött  vállalkozói fórumot 2015. március 31-én a Vállalkozók és Munkáltatók  Országos Szövetsége (VOSZ) a TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című Európai Uniós finanszírozású projektje keretében.

-> Sajtóközlemény letöltése

 

vállalkozói tapasztalatcserék, VOSZ, Mezőtúr

 

A vállalkozói tapasztalatcseréket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ

 

A VOSZ projektjének fő célkitűzése a vállalkozások támogatása, az ismeretek bővítése, az aktuális gazdasági változások kommunikálása. A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 "A munkáért!" című pályázat egy nagy szolgáltatás csomag, melynek keretében virtuális tanácsadás van 5 témában: jog, adó, finanszírozás, munkavédelem és pályázat. Minden régióban a regionális tanácsadók a VOSZ irodákban hetente kétszer személyesen is tanácsot adnak. A vállalkozások ismereteinek bővítésére vállalkozói tájékoztató füzetek és összefoglaló kiadványok  készülnek és 103 rendezvényt szerveznek regionális, megyei és kistérségi szinteken. A vállalkozói akadémia című rendezvények célja a vállalkozások ismereteinek bővítése. A 2 napos megyei rendezvények célja az aktuális gazdasági események kommunikálása. A vállalkozói tapasztalatcserék célja a vállalkozások gondjainak feltárása, a pályázat eredményeinek bemutatása és az aktuális gazdasági változások kommunikálása. Ezeket a rendezvényeket főleg kisvárosokban, kistérségekben rendezi a VOSZ.

 

Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere, VOSZ

 

Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere a VOSZ által rendezett vállalkozói tapasztalatcserén

 


A mezőtúri rendezvényen Lits József, a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének elnöke bemutatta "A munkáért!" pályázatot és annak elemeit, eredményeit. A megjelent vállalkozók megismerhették a Széchenyi 2020 idei pályázati menetrendjét, a különböző hitelprogramokat, valamint a 2015.évi adótörvény változásokat. "Mezőtúr akkor lehet sikeres, hogy ha az önkormányzati sikerek mellett a vállalkozóink, a cégeink is sikereket érnek el. Ezért fontos, hogy minél több fejlesztési forrás érkezzen a városba. Amivel az önkormányzat segíti a helyi kisvállalkozókat, az a folyamatos információval való ellátás. Erről szól a mai nap is" - mondta Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere.