Szolnok Vezető hírek

Csokoládéfesztivál Szolnokon

Csokoládéfesztivál Szolnokon

November 11. és 13. között ötödik alkalommal rendezik meg a Szolnoki Csokoládéfesztivált az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az édes napokat a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja.

 

A fesztiválon húsz kiállító mutat be csokoládékat, bonbonokat, cup cake-ket és egyéb édességeket, a kézműves csokoládék bőséges kínálata mellett a csomagolt édességekből sem lesz hiány. Az eddigi programok mellett számos újdonság is lesz, többek között az érdeklődők megismerhetik, hogy hogyan fedezték fel az európaiak a kakaóbabot, mire használták Amerika őslakosai a kakaócserje termését, valamint megtudhatják, miként lett a csokoládé gyógyszerből élvezeti cikké, majd iparággá.

 

Csokoládéfesztivál Szolnok

 

 

A csokoládéfesztiválhoz immár harmadik alkalommal csatlakozik a dizájnvásár, ahol Magyarország formatervezői a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet és az újrahasznosítás szellemében vonultatják fel termékeiket. A fellépők között szerepel a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Marching Jazz Band, a kisebbeket a Madzag Bábegyüttes szórakoztatja majd. A programok között lesz sütöde, mézeskalács játszóház, vesszőfonó-bemutató, körhinta, csokimozi, meseszobor- és retro számítógép-kiállítás, népi kézműves foglalkoztatók és bemutatók, valamint ökosarok. Az érdeklődők megtekinthetik a textilszobrászati kiállítást, de érdekesnek ígérkezik a kakaóbab-termőhelyek földrajzi térképe is.

 

/T.D.